reacties

Bij Het Nieuwe Instituut gaf Noortje vorm aan het FamilieFest, met een ijzersterk programma, soepele coördinatie en een heleboel blije deelnemers en medewerkers als resultaat. Ook werkte ik al eerder bij het Stedelijk met veel plezier met haar samen aan educatieve tentoonstellingen, evenementen en programma’s. Noortjes kwaliteiten bevinden zich zowel op inhoudelijk, organisatorisch als sociaal vlak. En ze is ook nog eens creatief en vindingrijk. Een alleskunner deluxe!

Hanna Piksen – hoofd educatie, Het Nieuwe Instituut

Noortje heeft voor het Stedelijk Museum Amsterdam de opening van de tentoonstelling Amsterdam Magisch Centrum georganiseerd. Deze opdracht kwam last minute bij haar terecht en ze kwam meteen in actie. Noortje manoeuvreerde zich makkelijk door de organisatie en wist op een passende wijze onze wensen om te buigen naar de praktijk. Ze is inventief, ondernemend en fijn in de omgang. De opening was mede dankzij haar een groot succes! 

Dorine van Kampen – hoofd publiekszaken, Stedelijk Museum Amsterdam

Ik heb Noortje leren kennen als educator bij het Nationaal Onderwijsmuseum, waar wij samen werkten. Ik heb van haar de kneepjes van het vak geleerd. Ze is super creatief en vakinhoudelijk ontzettend sterk. Noortje weet altijd precies de juiste snaar te raken bij de verschillende doelgroepen en niveaus in het onderwijs. Haar programma’s zijn spot-on; hoge kwaliteit én leuk voor de leerlingen. Dat is precies de reden waarom ik haar gevraagd heb om drie lessen te ontwikkelen bij COMM. Dat heeft ze onder enorme tijdsdruk geweldig voor elkaar gekregen. De docenten én leerlingen zijn erg enthousiast over de lessen en wij als museum dus ook. Ik weet zeker dat ik nog veel vaker gebruik ga maken van haar diensten.

Sarah-Jane Earle – hoofd museale zaken, Beeld en Geluid Den Haag (voorheen COMM)

Met glashelder hoofd weet Noor op het juiste moment met lichte toon een wakkere, sterke kwinkslag te maken: rekening houdend met de vaak zeer uiteenlopende, soms wonderlijke belangen van externe en interne contacten. Bijtijds, met vooruitziende blik en gestructureerd plant ze educatietrajecten, PR-activiteiten en fondsaanvragen. Zo volgde er tijdens de grote overzichtstentoonstelling, het winteratelier van Fabriek Zwanikken, een flink aantal scholieren de levendige uitleg over het werk en werd er met veel vindingrijke vondsten door de groepen gewerkt aan grote gezamenlijk gebouwde objecten. Op een slimme manier wist ze de kwaliteit van de tentoonstelling terug te vertalen naar een specifieke, speelse en reflectieve opdracht. De filosofen onder de jongeren gingen los. Met veel vertrouwen laat ik ook de PR-activiteiten aan Noor over. Nauwgezet en zelfstandig weet ze de stappen en fases in kaart te brengen en met nieuwe impulsen publiek naar onze producties uit te nodigen. Het is een dagelijks plezier met erg veel vertrouwen om met de stabiele, lichtvoetige, zorgzame Noor te werken.

Carolien van der Donk – artistiek leider, De Electriciteitsfabriek