werk

Hieronder licht ik een aantal opdrachten uit. Voor een totaal overzicht van mijn werk, bekijk mijn CV op LinkedIn.

Van Gogh Museum, Amsterdam

Hoe houd je het beroemde schilderij de Zonnebloemen zichtbaar tijdens de restauratie? Met de ontwikkeling van themapresentaties in het museum en online konden bezoekers toch genieten van het werk én kregen ze een inkijk in het restauratieproces.

Verder organiseerde ik trainingen en ontwikkelde ik video’s voor medewerkers om de bewustwording rondom toegankelijkheid in het museum te vergroten.

Electriciteitsfabriek, Den Haag

In de Electriciteitsfabriek biedt het rauwe industriële gevoel de juiste achtergrond voor hoogwaardige kunst.

Met mijn communicatietrajecten trokken we daarmee niet alleen de buurt aan maar bracht het ons ook aan tafel bij De Wereld Draait Door. Ik ontwikkelde publieksprogramma’s bij Zoro Feigl, Christiaan Zwanikken en Jeroen Eisinga.

Crossing Border festival, Den Haag

Hoe maak je een online festival toch persoonlijk en interactief? Voor de editie van 2020 zorgde ik voor zoveel mogelijk zichtbaarheid in de stad. Contact onderhouden met samenwerkingspartners, nieuwsbrieven schrijven, maar ook met collega’s door de stad fietsen om boeken te verspreiden in minibiebs en daarmee verhalen bij mensen thuis te brengen.

Beeld en Geluid, Den Haag

Fake news, satire, de rol van politici en de invloed van social media. Ingewikkelde materie overbrengen op een toegankelijke manier. Ik deed dit als eindredacteur van alle zaalteksten en als ontwikkelaar van een familiespel in het museum.

Stedelijk Museum Amsterdam

Jean Tinguely, Ed van der Elsken, Rineke Dijkstra, Tino Sehgal en Keith Haring. Een greep uit de tentoonstellingen waar ik een rol speelde. Van familiedagen tot projecten met de Blikopeners en ontwikkeling van publieksmiddelen.